Sałatka cukiniowo-paprykowa z koperkiem
Składniki na 2 porcje:
2 cukinie
1 pęczek świeżego koperku
1 pęczek świeżego koperku
1 pomarańczowa papryka
rukola
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1.Cukinie obieramy i kroimy na kwawałki, solimy, posypujemy lekko solą
2. Paprykę kroimy na małe kawałki i wraz z cukinią, umieszczamy w misce.
1.Cukinie obieramy i kroimy na kwawałki, solimy, posypujemy lekko solą
2. Paprykę kroimy na małe kawałki i wraz z cukinią, umieszczamy w misce.
3. Dodajemy rukolę oraz koperek i wszystkie składniki dokładnie mieszamy
4. Polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny mieszamy delikatnie i ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku
Smacznego!
:) już ją widzę oczami wyobraźni u mnie na talerzu obok ugrilowwanej piersi z kurczaka :) wygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuń