Ach lato to cudowna pora roku, a gdy jest tak gorąco jak teraz to sałatki są dla mnie idealnym rozwiązaniem i na obiad i na kolację. Dziś w moim cyklu sałatkowym sałatka z fasolką szparagową.
Sałatka z fasolką szparagową
Składniki na 2 porcje:
500g zielonej fasolki szparagowej
1 pęczek świeżego koperku
0,5 kg pomidorków koktajlowych
3 jajka na twardo
150g jogurtu greckiego
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę gotujemy i pozostawiamy do ostygnięcia
2. Umieszczamy w misce fasolkę, przekrojone na pól pomidorki i pokrojone jajka.
3. Jogurt mieszamy z koperkiem i dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy
4. Ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku.
Smacznego!
Fasolka szparagowa jest super.:)
OdpowiedzUsuńA ile sałatek można z niej zrobić:)