wtorek, 6 sierpnia 2013

30 dni z sałatkami. Dzień 19 - Sałatka z fasolki szparagowej

Ach lato to cudowna pora roku, a gdy jest tak gorąco jak teraz to sałatki są dla mnie idealnym rozwiązaniem i na obiad i na kolację. Dziś w moim cyklu sałatkowym sałatka z fasolką szparagową. 

                                                                   

                                                                                              Sałatka  z fasolką szparagową


Składniki na 2 porcje:

 500g zielonej fasolki szparagowej
     1 pęczek świeżego koperku
0,5 kg pomidorków koktajlowych
3 jajka na twardo
150g jogurtu greckiego
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1.Fasolkę gotujemy i pozostawiamy do ostygnięcia
2. Umieszczamy w misce fasolkę, przekrojone na pól pomidorki i pokrojone jajka.
3. Jogurt mieszamy z koperkiem i dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy
4.  Ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku.



Smacznego!

1 komentarz:

  1. Fasolka szparagowa jest super.:)

    A ile sałatek można z niej zrobić:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...