W tym roku cukinia niewątpliwie króluje na moim talerzu. Dziś przedstawiam Wam kolejny sposób jej podania. Jeśli więc szukacie pomysłu na zdrową przekąskę to oto on.
Chrupiące talarki z cukinii z łososiem
Składniki na 4 porcje:
3-4 cukienie
serek filadelfia
150 g wędzonego łososia
2 łyżki grubo mielonego pieprzu
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki lub kolendry
Sposób przygotowania:
1. Cukinie kroimy na talarki, układamy na talerzu i delikatnie solimy i pieprzymy
2. Każdy talarek smarujemy serkiem filadelfia ja wybrałam wersję z chilli
3. Na posmarowne talarki kładziemy kawałki łososia
4. Wszystko dekorujemy świeżą pietruszką lub kolendrą
U mnie w tym roku tam samo króluje cukinia, mam jej pełno na działce także wykorzystuje ją ile się da :) A Twoja przekąska bardzo fajna!
OdpowiedzUsuńTwoja przekąska kojarzy mi się z takimi małymi kanapeczkami na imprezy. Tyle, że jest zdrowsza :)
OdpowiedzUsuńłosoś i philadelphia to połączenie idealne, a do tego cukinia... :)
OdpowiedzUsuńa ta cukinia to na surowo?
OdpowiedzUsuńTak cukinia jest surowa
Usuń