Składniki:
filet z łososia
4/3 duże pomidory
3 małe cukinie
1 żółta papryka
4/3 duże pomidory
3 małe cukinie
1 żółta papryka
200 ml przecieru pomidorowego
sól
zioła suszone lub świeże bazylia, oregano, tymianek, pietruszka
cytryna
4 łyżki oliwy z oliwek
sól
zioła suszone lub świeże bazylia, oregano, tymianek, pietruszka
cytryna
4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Pomidory, cukinię i paprykę kroimy w dość dużą kostkę, solimy lekko i obsypujemy ziołami
2. Rybę myjemy, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy lekko ziołami
3. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko oliwą i oliwek, wkładamy rybę i dorzucamy pokrojone warzywa.
4. Wszystko wkładamy do nagrzanego do 200 stopnii piekarnika i pieczemy przez okolo 30 minut.
5. Po okolo 15 minutach warto wymieszać warzywa aby się nie przypalała i wlewamy przecier pomidorowy
6. Możemy podawać z kaszą lub ryżem bądż też bardziej dietetycznie zjeść łososia i same warzywa.
sama bym chętnie zjadła :)
OdpowiedzUsuńłaa, ale smakołyki - na pewno przygotuję!
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia;)
OdpowiedzUsuńbez kaszy ani ryżu wcale nie jest bardziej dietetycznie;) chyba. że dietetycznie, w sensie - mniej kalorycznie ;)
OdpowiedzUsuń