Mix sałat z zielonym ogórkiem i selerem naciowym
Składniki:
1 główka sałaty rzymskiej
50g surowego szpinaku
1 zielony ogórek
2 łodygi selera
1 łyżka zielonej pietruszki
2 łyżki bazylii
2 łyżki oregano
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
Sposób przygotowania:
1. Siekamy sałatę rzymską
2. Ogórek ścieramy na tarce.
3. Seler naciowy kroimy na drobne kawałki
3. Mieszamy sałatę rzymską ze szpinakiem.
4. Dodajemy startego ogórka i selera
5. Wszystko należy wymieszać.
6. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z oliwek, wodę, sok z cytryny i zioła.
7. Tuż przed podaniem poleszystko należy wymieszać.
3. Mieszamy sałatę rzymską ze szpinakiem.
4. Dodajemy startego ogórka i selera
5. Wszystko należy wymieszać.
6. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy dressing: mieszamy oliwę z oliwek, wodę, sok z cytryny i zioła.
7. Tuż przed podaniem poleszystko należy wymieszać.
Świetna sałatka muszę koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBędziemy musieli wypróbować przepis :) Wydaje się idealna na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńSądzę, że smakuje tak dobrze jak wygląda. Cały wachlarz odcieni zieleni! Pychotka :]
OdpowiedzUsuńMniam. Coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńwow ale zielony przepis :) cudo
OdpowiedzUsuń