czwartek, 8 sierpnia 2013

30 dni z sałatkami. Dzień 20 - Sałatka z łososiem i szpinakiem

Pogoda sprzyja daniom lekkim, łatwym i szybkim w przygotowaniu. Dlatego dziś ciąg dalszy cyklu sałatkowego, a w nim sałatka z łososiem i świeżym szpinakiem.




Składniki na 2 porcje:

 100g świeżego szpinaku
150g wędzonego łososia
    
0,5 kg pomidorków koktajlowych
świeże zioła, bazylia i pietruszka
2 łyżki octu balsamicznego
sól, pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

1. Umieszczamy w misce szpinak i przekrojone na pól pomidorki.
2. Kroimy na kawałki łososia i dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy
3. Dodajemy drobno posiekane zioła oraz ocet balsamiczny i mieszamy
4.  Ewentualnie solimy i pieprzymy do smaku.


Smacznego!


3 komentarze:

  1. Podobają mi się te Twoje sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna kompozycja i bardzo fajnie wygląda sałatka w drewnianej miseczce. A do tego dodałabym dressing jogurtowy Develey, bardzo lekki i delikatny w smaku, smacznego :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...